Κόσμος

«Πυρά» ρωσικού ΥΠΕΞ κατά ΕΕ για κυρώσεις και προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

Ιδιαίτερα σκληρή είναι η απάντηση της Μόσχας στις Βρυξέλλες για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να διαμηνύει ότι η απάντηση της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σκληρή και πως «όσοι παρέχουν όπλα στην Ουκρανία, θα φέρουν και την ευθύνη αν αυτά χρησιμοποιηθούν», ενώ μαίνονται οι εχθροπραξίες στην ουκρανική επικράτεια για πέμπτο εικοσιτετράωρο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για παραβίαση των ενωσιακών κοινών κανόνων για τον έλεγχο της εξαγωγής στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού και την καθιστά συνυπεύθυνη για την αθέτηση της Συμφωνίας του Μινσκ από ουκρανικής πλευράς.

«Για πολλά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με το πρόσχημα του “ειρηνοποιού”, χρηματοδότησε γενναιόδωρα το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο ήρθε στην εξουσία ως αποτέλεσμα ενός αντισυνταγματικού πραξικοπήματος. Παρακολούθησε σιωπηλά την εξόντωση του πληθυσμού στο Ντονμπάς, τον στραγγαλισμό των ρωσόφωνων στην Ουκρανία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger