Κόσμος

Reuters: Ο στρατός της Νιγηρίας λειτουργεί ένα μυστικό, συστηματικό και παράνομο πρόγραμμα αμβλώσεων

Τουλάχιστον από το 2013, ο στρατός της Νιγηρίας λειτουργεί ένα μυστικό, συστηματικό και παράνομο πρόγραμμα αμβλώσεων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, τερματίζοντας τουλάχιστον 10.000 εγκυμοσύνες γυναικών και κοριτσιών, πολλές από τις οποίες είχαν απαχθεί και βιαστεί από ισλαμιστές μαχητές, αποκαλύπτει έρευνα του Reuters.

Οι αμβλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλειονότητά τους χωρίς τη συγκατάθεση των γυναικών – και συχνά εν αγνοία τους, σύμφωνα με μαρτυρίες. Οι γυναίκες και τα κορίτσια διένυαν κύηση από λίγων εβδομάδων έως οκτώ μηνών. Ορισμένα κορίτσια που ήταν σε ενδιαφέρουσα ήταν μόλις 12 ετών.

Η έρευνα του Reuters βασίστηκε σε συνεντεύξεις 33 γυναικών και κοριτσιών που είπαν ότι υποβλήθηκαν σε αμβλώσεις ενώ βρίσκονταν υπό την κράτηση του νιγηριανού στρατού. Δημοσιογράφοι πήραν επίσης συνεντεύξεις από πέντε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και από εννέα μέλη του προσωπικού ασφαλείας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών και άλλων, όπως ένοπλοι φρουροί που είχαν επιφορτιστεί με τη συνοδεία των εγκύων σε χώρους όπου γίνονταν αμβλώσεις. Επιπλέον, το Reuters εξέτασε αντίγραφα στρατιωτικών εγγράφων και αρχεία νοσοκομείων που περιγράφουν ή καταγράφουν χιλιάδες αμβλώσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock