ΕνημέρωσηΟικονομία

Ρίχνουν άγκυρα τα τουριστικά σκάφη λόγω καυσίμων

Στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής «ποντάρουν» οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ενοικίαση τουριστικών σκαφών αναψυχής καθώς το φετινό καλοκαίρι, η διαρκής άνοδος της τιμής των καυσίμων αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό όσους σκέφτονταν τη συγκεκριμένη επιλογή για τις διακοπές τους.

«Ο Μάιος ήταν ήδη ένας χαμένος μήνας. Αν επισκεφθεί κάποιος τη μαρίνα Αλίμου από όπου εκτελείται το 45% των μετακινήσεων προς Κυκλάδες, αυτή τη στιγμή θα δει ότι είναι γεμάτη με σκάφη. Τέτοια εποχή συνήθως τα περισσότερα ήταν “κλεισμένα” ενώ τώρα μπορούν να βρουν σκάφη όλων των ειδών», εξηγεί στο CNN Greece o πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος, Πάρις-Γεώργιος Λουτριώτης.

Το 2022 πάντως, είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προοπτικές για τον κλάδο καθώς οι προβλέψεις ήταν πως το φετινό καλοκαίρι θα κυμαινόταν περίπου στο 90% του 2019, την τελευταία δηλαδή «κανονική» χρονιά πριν από την πανδημία. Ωστόσο, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειες που έχει, τόσο στις τιμές των καυσίμων όσο και γενικότερα στη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας, το θετικό κλίμα άλλαξε άρδην.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock