ΕνημέρωσηΟικονομία

Σταϊκούρας: Σήμερα η δρομολόγηση εξόδου της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο

«Αυτό που εκτιμάται ότι θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί σήμερα στο Eurogroup και θα υπάρχει και σχετική ανακοίνωση ειδικά για την Ελλάδα, είναι η δρομολόγηση της εξόδου της χώρας από το καθεστώς τον Αύγουστο του 2022», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ, επί της διαδικασίας, είναι η απόφαση για την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας – που είναι ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της χώρας μας – και είναι και η απόφαση που συνοδεύει την ενισχυμένη εποπτεία που έχει να κάνει με τα μέτρα περαιτέρω βελτίωσης της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους που είναι ευθύνη του Eurogroup.

«Σήμερα θα συζητήσουμε επί της 14ης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της χώρας, θετική έκθεση, άρα θα λάβουμε και μέτρα ύψους περίπου 750 εκατομμυρίων ευρώ για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, και θα δρομολογηθεί η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας», πρόσθεσε .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock