ΕνημέρωσηΠολιτική

Στη Βουλή προς κύρωση συμφωνίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με Κύπρο, Ιταλία και Ισραήλ

Στη Βουλή προς κύρωση βρίσκονται οι συμφωνίες της Ελληνικής με την Κυπριακή Δημοκρατία «σχετικά με την Ανταλλαγή και Αμοιβαία Προστασία Διαβαθμισμένων Πληροφοριών» και της συνεργασίας στρατιωτικών σχολών Ελλάδας και Ιταλίας.

Επίσης κατατέθηκε η συμφωνία των υπουργείων ‘Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ «σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς της Υδρογραφίας και της Ωκεανογραφίας». Οι συμφωνίες αναμένεται να εισαχθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, 01/03/2022.

Τα σχετικά νομοσχέδια του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας προβλέπουν τα εξής: Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την Ανταλλαγή και Αμοιβαία Προστασία Διαβαθμισμένων Πληροφοριών: Κυρώνεται και έχει την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος η ανωτέρω Συμφωνία, που έχει υπογραφεί στην Αθήνα, στις 24 Νοεμβρίου 2017 και αποσκοπεί στη διασφάλιση της Αμοιβαίας Προστασίας Διαβαθμισμένων Πληροφοριών, που παράγονται από κοινού ή ανταλλάσσονται μεταξύ των δύο κρατών, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger