ΕνημέρωσηΟικονομία

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη – Συνεδρίαση με ιδιαιτερότητες για την Αθήνα

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν η Αθήνα και η Ευρώπη τις πρώτες ώρες της χρηματιστηριακής συνεδρίασης της Παρασκευής, με την αγορά της Ελλάδας να συναλλάσσεται στο επίπεδο των 830 μονάδων δεχόμενη ελεγχόμενες πιέσεις, εν μέσω καθοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

Μέχρι στιγμής οι επενδυτές πραγματοποιούν πολύ μετρημένες κινήσεις καθώς τηρούν στάση αναμονής για το κλείσιμο της συνεδρίασης, όπου αναμένεται αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά, με φόντο τις μεταβολές (rebalancing) των δεικτών του FTSE Russell, που προβλέπουν αύξηση της στάθμισης της χώρας στο δείκτη FTSE Emerging Markets All Cap Index στο 0,37% και στο δείκτη ΕΜΕΑ Emerging Markets (+0,25%).

Να θυμίσουμε πως ο διεθνής οίκος στις 19 Αυγούστου ανακοίνωσε την απόφαση του να μεταφέρει στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης 11 ελληνικές εισηγμένες που βρίσκονταν στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στους συγκεκριμένους δείκτες (Large & Mid Cap) είναι πλέον εισηγμένες οι εταιρείες: ΓΕΚ Τέρνα, Lamda Development, ΕΥΔΑΠ, Viohalco, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Autohellas, Aegean Airlines, Ελλάκτωρ, Quest Συμμετοχών, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock