ΕνημέρωσηΟικονομία

Στο τραπέζι «κούρεμα» του τέλους επιτηδεύματος για 650.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Ελαφρύνσεις σε 650.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με «κούρεμα» του τέλους επιτηδεύματος από το επόμενο έτος περιλαμβάνει η κυβερνητική ατζέντα για τον περιορισμό του φορολογικού βάρους στην οικονομία που θα υλοποιηθεί σταδιακά και σε συνάρτηση με τον ελεύθερο δημοσιονομικό χώρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους συνταξιούχους στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το 2023 μπαίνει και η μείωση κατά 30%-50% του τέλους επιτηδεύματος με προοπτική την πλήρη κατάργηση του από το 2024.

Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου το μέτρο του «ψαλιδίσματος» στο μισό του τέλους θα κοστίσει στα κρατικά ταμεία περίπου 200 εκ. ευρώ, ποσό που θεωρείται διαχειρίσιμο αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι διασφαλισμένο και αυτό θα φανεί από την πορεία του προϋπολογισμού τους επόμενους μήνες, τη πληθωριστική κρίση, τη ταχύτητα της ανάπτυξης και τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα υπάρξουν το επόμενο έτος με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για διεύρυνση του πακέτου των φόρο-ελαφρύνσεων και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψος 1,1% του ΑΕΠ. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock