Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: Οικονομική και στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία – Ανοιχτή η πόρτα του ΝΑΤΟ

Μήνυμα ισχυρής υποστήριξης για την Ουκρανία έστειλαν οι ηγέτες κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, δεσμευόμενοι για πρόσθετη βοήθεια, όπλα και εξοπλισμό, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η πόρτα της Συμμαχίας είναι ανοιχτή».

Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τις δεσμεύσεις του προς την Ουκρανία, είπε ο Στόλτενμπεργκ, και η χώρα μπορεί να βασιστεί στη «συνεχή υποστήριξη του ΝΑΤΟ». «Η Ουκρανία μπορεί να βασιστεί σε εμάς για όσο χρόνο χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτή η «ακλόνητη» δέσμευση θα περιελάμβανε περισσότερη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να ενισχύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία δεσμευόμενοι για ένα «ολοκληρωμένο πακέτο βοήθειας», πρόσθεσε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock