ΕνημέρωσηΠολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Μορατόριουμ, ενεργειακή συνεργασία και θετική ατζέντα στο «μενού»

Η χιονισμένη Κωνσταντινούπολη φιλοξενεί την τέταρτη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, για την οποία, όπως ευκρινώς έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός, η ελληνική προσέγγιση δεν κατατείνει στο ότι θα επέλθει η άνοιξη σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Συμπυκνώνεται όμως στη φράση του πρωθυπουργού ότι η αποδοχή της πρόσκλησης του Τούρκου Προέδρου εξυπηρετεί την ανάγκη αποκλιμάκωσης μέσω των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας. Από την άλλη όμως γίνεται «με ρεαλιστικές και μετρημένες προσδοκίες» ως προς τα αποτελέσματα του γεύματος στη Βίλα Χουμπέρ.

Αναπόδραστα όμως οι προεκτάσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αναδιαμορφώνουν την ελληνική ιεράρχηση στο μενού των συζητήσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαταβολικά έχει στρέψει τους προβολείς στο βασικό πλαίσιο των συνομιλιών που θα έχει με τον Τούρκο Πρόεδρο και το οποίο υπαγορεύεται από τα ζητήματα ασφάλειας που ανακύπτουν για την ευρύτερη περιοχή..

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger