ΕνημέρωσηΠολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μελόνι και Κόστα – Στο «τραπέζι» η οικονομική διακυβέρνηση

Στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού, είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης ενόψει της συνόδου Eurosummit.

Σημειώνεται, ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Την Πέμπτη, παρεμβαίνοντας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, έθεσε το ζήτημα της χάραξης ενός πιο μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού και για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα- «η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης», όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σε παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξελλες, σχετικά με την ενέργεια ο Πρωθυπουργός, τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock