ΕνημέρωσηΟικονομία

Συντάξεις: Αυτά είναι τα τρία νέα εφάπαξ που ισχύουν για 33 Ταμεία

Εφάπαξ εντός τριών μηνών πληρώνουν πλέον τα περισσότερα Ταμεία Πρόνοιας στους συνταξιούχους τους με τη λίστα αναμονής να έχει μειωθεί δραστικά σε σχέση με το παρελθόν και σε ορισμένους φορείς Πρόνοιας, όπως των ΝΠΔΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, να έχει μηδενιστεί.

Τα δε ποσά παραμένουν υψηλά σε πολλά Ταμεία, καθώς φτάνουν και τις 60.000 ευρώ, ενώ για το Δημόσιο που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ασφαλισμένων σε τομείς πρόνοιας, το μέσο εφάπαξ για το 2021 διαμορφώνεται στα 22.979 ευρώ, από 23.520 ευρώ που ήταν το 2020, όπως σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Παρ’ ότι δεν έχει αποφασιστεί καμία νέα περικοπή στο εφάπαξ, εντούτοις με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού που έγινε στο νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), κάθε χρόνο το ποσό που παίρνουν οι νέοι συνταξιούχοι βαίνει μειούμενο με ρυθμό της τάξης του 2,5%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger