Κόσμος

Τα αλλάζουν οι Βρετανοί: «Βρήκαμε τα μάρμαρα του Παρθενώνα σε ερείπια» – Η αντίδραση της Ελλάδας

Η διαμάχη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα βαθαίνει καθώς η Ελλάδα διαψεύδει τον ισχυρισμό του Βρετανικού Μουσείου ότι το μεγαλύτερο μέρος των μνημείων, το οποίο αφαιρέθηκε από τον Λόρδο Έλγιν, ανασύρθηκε από τα «ερείπια» γύρω από το μνημείο.

Ο ισχυρισμός, που έγινε στην Unesco την περασμένη εβδομάδα, αποτελεί μια νέα καμπή στην πολύχρονη διαμάχη και έρχεται μόνο λίγες μέρες μετά την είδηση ότι η Βρετανία είναι πρόθυμη να συζητήσει την απαίτηση της Ελλάδας για την επιστροφή των αρχαίων γλυπτών στην Αθήνα.

«Στην πραγματικότητα τα περισσότερα από τα αποκτήματα αφαιρέθηκαν από τα ερείπια γύρω από τον Παρθενώνα», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του μουσείου, δρ. Τζόναθαν Γουίλιαμς, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της επιτροπής της Unesco για την προώθηση της επιστροφής της πολιτιστικής περιουσίας. «Αυτά τα αντικείμενα δεν εκλάπηκαν από το κτήριο όπως έχει ειπωθεί».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger