ΕνημέρωσηΟικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ΕΤΕ χρηματοδοτούν την πράσινη μετάβαση της Autohellas

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», προχώρησαν η Εθνική Τράπεζα και η Autohellas.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση προβλέπει την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της δεύτερης, συνολικού προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ, το οποίο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί κατά 51 εκατ. ευρώ μέσω δανείου από την Εθνική Τράπεζα, κατά 85 εκατ. ευρώ με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ τα 34 εκατ. ευρώ αποτελούν την ίδια συμμετοχή της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, το συγχρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο αφορά στην ανανέωση και επέκταση του στόλου της Autohellas για την περίοδο 2022-2026, με στόχο την ενεργειακή του αναβάθμιση. Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει τη σταδιακή αντικατάσταση του υφιστάμενου στόλου της εταιρείας με νέα, ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, με προδιαγραφές εκπομπών ρύπων έως 50 gr CO2/km.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock