Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Απαλλακτική η εισαγγελική πρόταση για τις υπεξαιρέσεις από θυρίδες τράπεζας

Την απαλλαγή των κατηγορουμένων για την καταγγελλόμενη υπόθεση διάρρηξης και κλοπής πολύτιμων αντικειμένων – αξίας 4,5 εκατ. ευρώ – από θυρίδες υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 2011-15, ζητεί, με πρόταση της προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών. 

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να μην κατηγορηθούν για υπεξαίρεση οι έξι τραπεζικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι και εν ενεργεία, να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για έναν κατηγορούμενο τραπεζικό που απεβίωσε και να διατηρηθεί η κατάσχεση των κλοπιμαίων που εντοπίστηκαν μέχρι να λυθεί το θέμα της κυριότητας από τα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, δεν προέκυψε μετά βεβαιότητας ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι καταγγελλόμενες διαρρήξεις των θυρίδων ούτε τα πρόσωπα των φερόμενων ως δραστών. «Μόνο η δυνατότητα των κατηγορουμένων να έχουν πρόσβαση στο χώρο του θησαυροφυλακίου και στα κλειδιά αυτού καθώς και το γεγονός ότι υπηρέτησαν στις συγκεκριμένες θέσεις (διάστημα 2011-15) δεν αρκούν για την αντικειμενική θεμελίωση της εις βάρος τους αποδιδόμενης ποινικής ευθύνης» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock