ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΕ για την ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδας

Τη σημαντική βελτίωση της Ελλάδας όσον αφορά στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών αποτυπώνουν τα τελευταία αποτελέσματα του δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας (DESI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, όμως, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει ιδίως σε τομείς όπως είναι αυτός των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων υψηλών ταχυτήτων και εκείνος της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις.

Με βάση τα στοιχεία του DESI 2022, η επίδοση της Ελλάδας (38,9 μονάδες) τη φέρνει στην 25η θέση, στην οποία η χώρα μας παραμένει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στις 52,3 μονάδες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΕ βασίζεται σε στοιχεία μέχρι τα μέσα του 2021 για να καταλήξει στα συμπεράσματα της σχετικής μελέτης και τη διαμόρφωση του δείκτη.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πάντως, έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση καθώς στην αντίστοιχη μελέτη του 2021 η επίδοση της Ελλάδας ήταν 37,3 μονάδες (έναντι 50,7 που ήταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος), ενώ αν πάμε λίγο πιο πίσω στο DESI 2018 ήταν μόλις 32,3 μονάδες. Η βελτίωση είναι αρκετά μεγάλη και η διαφορά με τον μέσο όρο της ΕΕ έχει μειωθεί λίγο αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν ιδίως σε κύριους τομείς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock