ΕνημέρωσηΟικονομία

Την επόμενη εβδομάδα ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για πάνω από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι καθυστερήσεις λόγω των τεχνικών ελέγχων της ΑΑΔΕ για την αποφυγή λαθών στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ μεταθέτουν για την επόμενη εβδομάδα την ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο Taxisnet για πάνω από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, χωρίς όμως να αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή του φόρου σε 10 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη στο τέλος του μήνα και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2023.

Την ίδια ώρα καθυστερήσεις καταγράφονται και στην ανάρτηση των οφειλών που πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος περίπου 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έλαβαν ενισχύσεις από όλους τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής και το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατεθεί για ένα μήνα έως το τέλος Ιουνίου η προθεσμία για την εφάπαξ αποπληρωμή με έκπτωση 15% επί του συνολικού χρέους.

Η αποστολή του λογαριασμού για τον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι η διαδικασία θα είχε ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου, καθυστέρηση που από την ΑΑΔΕ αποδίδεται στους σχολαστικό «τσεκάρισμα» των στοιχείων για την ακίνητη περιουσία από τις υπηρεσίες προκειμένου να αποφευχθούν λάθη στον καταλογισμό του φόρου και άδικες χρεώσεις. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία που θα προβλέπει ότι η πρώτη δόση του φόρου ανεξάρτητα από την ημερομηνία βεβαίωσης θα πληρωθεί έως τις 31 Μαΐου 2022. Σημειώνεται με βάση το ισχύον καθεστώς η πρώτη από τις δέκα δόσεις του ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger