Κόσμος

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να φύγουν «τώρα» από την Κωνσταντινούπολη λόγω ιρανικής απειλής

Εν μέσω σοβαρής κλιμάκωσης της μακράς σύγκρουσης με το Ιράν, ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Γιαΐρ Λαπίντ, καλεί τους πολίτες του Ισραήλ να μην επισκεφθούν την Τουρκία, και ειδικά την Κωνσταντινούπολη, και όσους βρίσκονται εκεί να επιστρέψουν άμεσα, επικαλούμενος κίνδυνο για τη ζωή τους εξαιτίας σχεδιαζόμενων επιθέσεων κατά Ισραηλινών τουριστών από ιρανικά δίκτυα.

«Καλούμε τους Ισραηλινούς να μην μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη, και εφόσον δεν είναι απαραίτητο, να μην πετάξουν στην Τουρκία», δήλωσε τη Δευτέρα ο Γιαΐρ Λαπίντ, απευθύνοντας παράλληλα προειδοποίηση προς το Ιράν, και όσους ενέχονται στο σχεδιασμό επιθέσεων, ότι «το μακρύ χέρι του Ισραήλ θα τους φτάσει, όπου και αν βρίσκονται».

«Εάν βρίσκεστε ήδη στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέψτε στο Ισραήλ το ταχύτερο δυνατόν. Εάν έχετε προγραμματίσει ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώστε το. Κανένα ταξίδι δεν αξίζει [να κοστίσει] τη ζωή σας» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock