ΕνημέρωσηΟικονομία

Το νέο τοπίο στην εστίαση μετά την πανδημία – Στροφή σε μικρότερα καταστήματα και στο delivery

Οι νέες τάσεις που αναδείχθηκαν την περίοδο της πανδημίας στον κλάδο της εστίασης ο οποίος έμεινε κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και η κατάσταση που διαμορφώθηκε αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, έχoυν αναδιαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα του. 

Ο κλάδος ήταν από τους βαρύτατα πληττόμενους της πανδημίας ενώ οι επιχειρήσεις εστίασης βιώνουν επιπλέον τους τελευταίους μήνες και τις επιπτώσεις των πληθωριστικών πιέσεων. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της έρευνας του ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με τα οποία, περισσότερες από 1 στις 2 επιχειρήσεις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Συγκεκριμένα πάνω από 4 στις 10 επιχειρήσεις δήλωσαν ότι δεν έχουν καθόλου ταμειακά διαθέσιμα, ενώ περισσότερες από 1 στις 10 επιχειρήσεις δήλωσαν πως τα ταμειακά τους διαθέσιμα επαρκούν για λιγότερο από 1 μήνα. Σχεδόν 8 στις 10 επιχειρήσεις έχουν καθυστερημένες οφειλές προς το Δημόσιο ή σε ιδιώτες ενώ στο 83,2% εξ αυτών οι οφειλές δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock