Υγεία & Διατροφή

Τουλάχιστον 740 εκατ. άνθρωποι ακούνε βουητό στα αυτιά – Η σχέση με τον κορονοϊό και τα εμβόλια

Πάνω από 740 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ακούνε κάποιο επίμονο βούισμα στα αυτιά τους, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα και αυτός είναι ο λόγος που το πρόβλημα χρήζει περισσότερης προσοχής από τους επιστήμονες. Παράλληλα, οι επιστήμονες εξέτασαν και τη σχέση των εμβοών με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η εμβοή – ένα επίμονο βούισμα στα αυτιά – επηρεάζει περισσότερους από 740 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και για τουλάχιστον 120 εκατομμύρια από αυτούς, κυρίως άνω των 65 ετών, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.

Αυτό εκτιμά μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, η πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την οποία το εν λόγω ενοχλητικό βούισμα είναι πολύ διαδεδομένο (όσο η ημικρανία και οι πονοκέφαλοι περίπου), και οι επιστήμονες θα έπρεπε δυνητικά να ρίξουν μεγαλύτερο βάρος στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση (συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση όλων των ερευνών της περιόδου 1972-2021) στο αμερικανικό περιοδικό νευρολογίας «JAMA Neurology», εκτιμούν ότι το 14,4% των ενηλίκων στη Γη βιώνουν κάποιας μορφής εμβοή, με το 2,3% να εμφανίζει σοβαρό πρόβλημα, προκαλώντας τους άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία κ.α.

Η εμβοή δεν διαφέρει ιδιαίτερα μεταξύ των ανδρών (14%) και των γυναικών (13%), ενώ αυξάνει σταδιακά με την ηλικία, εμφανιζόμενη κατά προσέγγιση στο 10% των νεαρών ενηλίκων (18-44 ετών), στο 14% των μεσηλίκων (45-64 ετών) και στο 24% των ηλικιωμένων (άνω των 65 ετών).

Χρόνια εμβοή εκτιμάται ότι εμφανίζει περίπου το 10%, αλλά διάγνωση έχει γίνει μόνο στο 3,4%.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι εμβοή μπορεί να εμφανιστεί μετά από λοίμωξη με κορονοϊό, καθώς και μετά από εμβολιασμό κατά της Covid-19 (κυρίως με το μονοδοσικό Johnson and Johnson).

Διαβάστε εδώ την επιστημονική μελέτη

To άρθρο Τουλάχιστον 740 εκατ. άνθρωποι ακούνε βουητό στα αυτιά – Η σχέση με τον κορονοϊό και τα εμβόλια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock