ΕνημέρωσηΟικονομία

Τουρισμός και εστίαση έφεραν ρεκόρ εικοσαετίας με 124.365 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο

Η ισχυρή άνοδος των προσλήψεων στους κλάδους των καταλυμάτων και της εστίασης τον Απρίλιο εκτίναξε τις νέες θέσεις εργασίας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών, ενώ στο πρώτο τετράμηνο του έτους καταγράφηκε η τρίτη καλύτερη επίδοση από το 2001 και μετά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ για το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης τον Απρίλιο, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 297.918 και οι αποχωρήσεις σε 173.553 (83.550 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 90.003 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου). Συνεπώς, το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 124.365 θέσεις εργασίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείο Εργασίας η βελτίωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των προσλήψεων στους κλάδους των καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης, που παρουσίασαν θετικό ισοζύγιο κατά 61.575 και 34.647 θέσεις αντίστοιχα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτούς τους δύο κλάδους τον προηγούμενο μήνα έγιναν 157.854 προσλήψεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger