Επικαιρότητα

Τούρκος δημοσιογράφος της Diriliş Postası προκαλεί: ”Πολιορκητικός κριός οι πρόσφυγες πριν από οποιαδήποτε τουρκική επίθεση”

ΟΤούρκος συγγραφέας και αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας Diriliş Postası, Tuğrul SELMANOĞLU, μας απειλεί με προκλητικό τρόπο, αναφέροντας ουσιαστικά ότι, “σε περίπτωση τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στα νησιά μας θα ανοίξει ο δρόμος για χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται ήδη ή κινούνται στα μικρασιατικά παράλια και την Α.Θράκη”.

 

“Πριν από μια στρατιωτική επιχείρηση στα ( ελληνικά) νησιά, ίσως είναι λογικό να ανοίξουμε τον δρόμο για τους αδελφούς μας πρόσφυγες, που περιμένουν να περάσουν μαζικά στην Ευρώπη ως πρωτοπόροι.
Θα θέλαμε να δούμε πώς ο ελληνικός στρατός, που είναι απασχολημένος με το να κλειδώνει στα ραντάρ τα αεροσκάφη  μας, θα “κλειδώσει” εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες”,
 δηλώνει ο ίδιος.

Με αυτήν την πληροφορία και εφόσον φυσικά υλοποιηθεί, επιβεβαιωνόμαστε για τους σοβαρούς κινδύνους, σύμφωνα με  το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, και τις πιθανές εξελίξεις από πιθανή κλιμάκωση υβριδικού τύπου επίθεσης σε Έβρο και νησιά.

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για καθαρά προσωπικές δηλώσεις, η για σχέδιο της Άγκυρας, το οποίο έχει διαρρεύσει σε όλο τον κόσμο στην τουρκική επικράτεια, από το καθεστώς Ερντογάν.

Πάντως σύμφωνα με το αραβικό κανάλι Orient (أورينت) το τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν ετοιμάζει νέα υβριδική επίθεση κατά της Ελλάδος, με την δημιουργία ενός καραβανιού 40.000 “προσφύγων/μεταναστών” που θα κινηθεί με προορισμό την Γερμανία δια  μέσω του Έβρου, σε μια  επανάληψη των γεγονότων του 2020.

Οι πρόσφατες τουρκικές επιχειρήσεις με μετανάστες σε νησίδες του Έβρου, αποτελούν πιθανότατα ένα είδους “ζέσταμα” για το σχέδιο που ετοιμάζει να υλοποιήσει ο Ερντογάν για να εκδιώξει τους Σύριους μετανάστες εκτός τουρκικής επικράτειας, λόγω αντιδράσεων των Τούρκων και προεδρικών εκλογών.

Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο την ελληνική πλευρά είναι η εκδήλωση μιας συντονισμένης προβοκάτσιας από μέρους των τουρκικών αρχών, μέσω της τοποθέτησης μεταναστών σε νησίδες δικής τους ή «αμφισβητούμενης» κυριαρχίας, επιδιώκοντας την επέμβαση των ελληνικών αρχών για τη διάσωσή τους, μια επέμβαση την οποία η Άγκυρα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει «εισβολή επί τουρκικού εδάφους» προκαλώντας από το μηδέν μία μείζονα κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

 

Η χαμηλή στάθμη του Έβρου κατά την καλοκαιρινή περίοδο και η ύπαρξη νησίδων που “δημιουργούνται” και “εξαφανίζονται” ανάλογα με τη ροή του ποταμού, έχουν ως αποτέλεσμα την επαναφορά του ζητήματος του ποιος έχει την κυριαρχία πάνω σε καθεμία από αυτές από την πλευρά της Τουρκίας. Βασικός στόχος της Άκυρας είναι να δημιουργήσει κάποιο είδος σύγχυσης αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ορισμένων κατ’ αυτήν “αμφισβητούμενων” νησίδων μεταφέροντας την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση από το Αιγαίο και στην περιοχή του Έβρου», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Το μόνο που είναι σίγουρο, είτε επαληθευτούν, είτε διαψευστούν όλες αυτές οι πληροφορίες, είναι ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και η ελληνική αστυνομία θα είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανό ύποπτο τουρκικό σχέδιο, με το οποίο η Άγκυρα θα επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει πιθανόν την χώρα μας.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock