ΕνημέρωσηΠολιτική

Τσιάρας: Εύλογο χρονικό διάστημα η τριετία για την ενημέρωση του παρακολουθούμενου

Στους ρυθμούς των παρακολουθήσεων κινείται αυτή την εβδομάδα η Βουλή. Το νομοσχέδιο για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου και την αναδιάρθωση της ΕΥΠ που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή «συνάντησε» τις αντιδράσεις των εμπλεκόμενων φορέων, πλην της Ένωσης Εισαγγελέων, ενώ την Πέμπτη όπου εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια αναμένεται κόντρα κορυφής καθώς θα τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, απαντώντας στις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ένα συνεκτικό νομοσχέδιο, ενώ υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για την συμπλήρωση της τριετίας στην ενημέρωση του παρακολουθούμενου, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για εύλογο χρονικό διάστημα. Όπως είπε, η ρύθμιση ακολουθεί τις καλές πρακτικές χωρών εξωτερικού, ώστε να υφίσταται απόσταση από τα γεγονότα εθνικής ασφάλειας.

Σε ότι αφορά στον προσδιορισμό της έννοιας της εθνικής ασφάλειας ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως πιο «στενή» από την αντίστοιχη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απορρίπτοντας παράλληλα την πρόταση για τριμελές δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίζει για την άρση απορρήτου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock