ΕνημέρωσηΟικονομία

Βελτιώσεις στα φοροκίνητρα για συγχωνεύσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Με βελτιώσεις στα φοροκίνητρα  αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή το νομοσχέδιο που διευκολύνει τις συγχωνεύσεις και συνεργασίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών, δικηγόρων, λογιστών, αρχιτεκτόνων, μηχανικών. Υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρική σχέση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον πέντε έτη ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής μειώνεται στο 15,5% από το 22% που είναι σήμερα.

Η ρύθμιση αφορά μετασχηματισμούς μεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι 250 εργαζομένους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 50.000.000 ευρώ, καθώς και για συνεργασίες επιχειρήσεων που απασχολούν έως 50 εργαζομένους και ο ετήσιος τζίρος τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000.000 ευρώ.

Στην περίπτωση εξαγοράς επιχείρησης από άλλη εταιρεία εκτός από το «κούρεμα» του φορολογικού συντελεστή εκπίπτει το σύνολο των δαπανών που πραγματοποιούνται προς την απόκτηση τίτλων της εξαγοραζόμενης εταιρείας εφόσον:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger