Επικαιρότητα

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ η Ε.Ε.! Σήμερα το ΜΠΛΟΚΟ σε Sputnik – RT! Ρωσία: «ΕΧΘΡΙΚΑ τα κράτη που μας επέβαλαν κυρώσεις»

Είτε με αφορμή τον κορωνοϊό είτε με την Ουκρανία, ο δημόσιος λόγος δέχεται ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ!

Σταθερά σε κλοιό ΧΟΥΝΤΑΣ βρίσκεται η Ευρώπη, με τις διώξεις δημοσιογράφων να συνεχίζονται!

Αυτή τη φορά αφορμή δεν είναι η πανδημία και τα εμβόλια, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανίας.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο της Ευρώπης εισήγαγε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Δυνάμει αυτών των μέτρων, η ΕΕ θα αναστείλει επειγόντως τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες του Sputnik και του RT/Russia Today (RT Ηνωμένου Βασιλείου, RT Γερμανίας, RT Γαλλίας και RT Ισπανίας) στην ΕΕ ή που κατευθύνονται προς την ΕΕ, μέχρι η επιθετικότητα στην Ουκρανία να τερματιστεί και μέχρι η Ρωσική Ομοσπονδία και τα μέσα που σχετίζονται με αυτή να σταματήσουν ενέργειες παραπληροφόρησης και χειραγώγησης πληροφοριών κατά της ΕΕ και των κρατών μελών της.

«Η συστηματική χειραγώγηση και παραπληροφόρηση πληροφοριών από το Κρεμλίνο εφαρμόζεται ως επιχειρησιακό εργαλείο στην επίθεσή του στην Ουκρανία. Είναι επίσης μια σημαντική και άμεση απειλή για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια της Ένωσης. Σήμερα, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα ενάντια στην επιχείρηση χειραγώγησης του Πούτιν και κλείνοντας τη ροή για τα ρωσικά κρατικά μέσα στην ΕΕ», ανέφερε ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Το Sputnik και το Russia Today βρίσκονται υπό τον μόνιμο άμεσο ή έμμεσο έλεγχο των αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είναι ουσιαστικής και καθοριστικής σημασίας για την προώθηση και την υποστήριξη της στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας και για την αποσταθεροποίηση των γειτονικών της χωρών», σημειώνει η ανακοίνωση του Στμβουλίου.

Κοινώς θα ακούμε ΜΟΝΟ την… ΔΗΘΕΝ “απρόσκοπτη” και “εγκυρη” ενημέρωση από τα δυτικά πρακτορεία!!!

Οι σχετικές νομικές πράξεις έχουν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

«Θα απαγορεύσουμε τη μηχανή μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου στην ΕΕ. Τα κρατικά Russia Today και Sputnik και οι θυγατρικές τους, δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν. Αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησής τους στην Ευρώπη», είχε δηλώσει μόλις την περασμένη Κυριακή η πρόεδρος της Κομισιόν.

Με fast-track διαδικασίες επομένως βλέπουμε να μπλοκάρουν ολόκληρους δημοσιογραφικούς ομίλους, μετατρέποντας την Ε.Ε. σε…Βόρεια Κορέα!

«Εχθρικές οι χώρες που επέβαλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, ο εκπρόσωπος του Β. Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, γνωστός για το ότι “δεν μασάει τα λόγια του”, αποκάλεσε σήμερα εχθρικές τις χώρες της Δύσης που εφαρμόζουν σκληρές κυρώσεις κατά της χώρας του.

Αναφερόμενος στην περιβόητη λίστα των “μη φιλικών χωρών” που ίσχυει πριν πόλεμο της Ουκρανίας, δήλωσε:

«Κρίνοντας από τα μέτρα που λαμβάνουν πολλές χώρες εναντίον μας, είναι πλέον όλες de facto εχθρικές – είτε είναι στη λίστα είτε όχι. Σε αυτή τη φάση η λίστα περνά σε δεύτερη μοίρα. Η Μόσχα έχει προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα. Από τις ηπιότερες κυρώσεις εως τις περισσότερο σοβαρές».

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock