ΕνημέρωσηΠολιτική

Βουλή: Κυρώθηκε η σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Κυρώθηκε την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος για την κατασκευή του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, «παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατά το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Υπερψηφίστηκε επίσης η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για τη μοριοδότηση νοσηλευτικού και λοιπού, πλην ιατρών, προσωπικού, για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το “Παπαγεωργίου” και το ΕΚΑΒ. “Υπέρ” τάχθηκαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, “παρών” δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, ενώ “κατά” ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Για το θέμα της τροπολογίας, και απαντώντας στο αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης για μονιμοποίηση του προσωπικού των νοσοκομείων, ο παριστάμενος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε ότι δεν υπάρχει διαδικασία μονιμοποίησης που να είναι ανεκτή από το Σύνταγμα. Αν βγει κάποιος και πει ότι εγώ θέλω να μονιμοποιήσω προκειμένου να επιβραβεύσω, δώσατε το επιχείρημα κάποιου να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να ρίξει την υπόθεση. Άρα, όποιος λέει μονιμοποιείστε τους γιατί θέλουμε να τους επιβραβεύσουμε τους κάνετε κακό σε όλους τους επικουρικούς, είπε ο κ. Πλεύρης. Εξήγησε επίσης ότι για να είναι συνταγματικά ανεκτή η λογική της μοριοδότησης, απαντά στην ιδιαίτερη εμπειρία που έχουν κερδίσει οι συγκεκριμένοι επικουρικοί επειδή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα βρέθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger