Κόσμος

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ επαναφέρει την απαγόρευση του fracking

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός και ηγέτης των Τόρις, Ρίσι Σούνακεπαναφέρει την απαγόρευση του fracking, ανατρέποντας την απόφαση της προκατόχου του, Λιζ Τρας.

Η βρετανική κυβέρνηση των Συντηρητικών ανέστειλε το fracking τον Νοέμβριο του 2019 μετά από μια σειρά δονήσεων που καταγράφηκαν στις μοναδικές πηγές σχιστόλιθου του Ηνωμένου Βασιλείου κοντά στο Μπλάκπουλ, στη βορειοδυτική Αγγλία.

Τον περασμένο μήνα, η Λιζ Τρας ανακοίνωσε -λίγες μέρες μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων της- ότι θα ακυρώσει την απαγόρευση του 2019 για το fracking, την υδραυλική ρωγμάτωση που αποτελεί μια αμφιλεγόμενη τεχνική που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από σχιστολιθικά πετρώματα. Η Τρας είχε πει ότι το fracking θα επιτραπεί όπου υποστηρίζεται από τις τοπικές κοινότητες, αλλά το σχέδιό της συνάντησε την αντίσταση των βουλευτών, περιλαμβανομένων βουλευτών του κόμματός της.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock