Κόσμος

Βρετανία: Τον Σεπτέμβριο νέα ηγεσία στους Τόρις – Υπηρεσιακός πρωθυπουργός παραμένει (;) ο Τζόνσον

Οι Τόρις σκοπεύουν να επιλέξουν τον διάδοχο του Μπόρις Τζόνσον στα ηνία του κόμματος, και κατά συνέπεια τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά πληροφορίες των Financial Times που επικαλούνται βουλευτές που έχουν γνώση των σχεδιασμών. Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να παραμείνει μέλος του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μεν την παραίτησή του από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, όμως επιδιώκει να παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι την εκλογή νέου ηγέτη των Τόρις -σε μία διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει το λιγότερο δύο μήνες.

Όμως, οι επικριτές του ζητούν να αποχωρήσει άμεσα εγείροντας ζήτημα διακυβέρνησης της χώρας. Το ενδεχόμενο παραμονής του απορρίπτεται από πλήθος παραιτηθέντων υπουργών, καθώς και βουλευτών, ενώ οδήγησε σε δημόσια παρέμβαση ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock