ΕνημέρωσηΠολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ξεκάθαρο ποιος θα κυβερνήσει, αλλά με ισχυρή αντιπολίτευση»

Ξεκάθαρο είναι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, το ποιος θα κυβερνήσει, αλλά συμπληρώνει ότι αυτό που έχει σημασία είναι αν θα έχει απέναντί του ισχυρή αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η κ.Κωνσταντοπούλου, ζητά την ψήφο των πολιτών, για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Ερωτηθείσα, εν πρώτοις, για την αντίδραση της Πλεύσης Ελευθερίας στους πλειστηριασμούς, υποσχέθηκε πως «θα είμαστε αντιπολίτευση, που σημαίνει υπεράσπιση των πολιτών, όπως ήμασταν όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι δίπλα στους πολίτες, των οποίων η πρώτη κατοικία απειλείται, δηλαδή το δικαίωμα στη στέγη. Το κάνω και με κινηματικούς τρόπους – έχουμε σταματήσει πάρα πολλούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας – και με νομικούς τρόπους και με πολιτική παρέμβαση».

Εξ άλλου, συνέχισε, «έως τώρα δεν υπήρχε κοινοβουλευτική αντιπολίτευση για τα θέματα αυτά».

Ειδικώς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία στο θέμα, υποστήριξε πως δεν έκανε αντιπολίτευση και δεν θα μπορούσε να κάνει γιατί «ο ίδιος είχε θεσμοθετήσει αυτές τις πολιτικές. Ειδικά δε, για τους πλειστηριασμούς, τους είχαν ψηφίσει και εκπρόσωποι μικρότερων κομμάτων, ο κ. Βαρουφάκης τα είχε ψηφίσει τα πράγματα αυτά».

Ενώ, σε ένα γενικό σχόλιο στη συνέχεια, επεσήμανε πως «είναι εκλογές για αντιπολίτευση, αυτό λέμε εμείς. Και η Πλεύση Ελευθερίας είναι η μόνη αξιόπιστη φωνή που θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή».

Προϊδέασε δε, για «δυναμικότατη», όπως είπε, αντιπολίτευση.

«Είναι ξεκάθαρο ποιος θα κυβερνήσει, αυτό που έχει σημασία είναι αυτός που θα κυβερνήσει, αν θα έχει απέναντί του ισχυρή αντιπολίτευση. Αν θα έχουμε μία από τα ίδια, δεν θα έχει αντιπολίτευση», συμπλήρωσε.

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, η κυρία Κωνταντοπούλου υπερασπίσθηκε το δικαίωμα των φοιτητών και των εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση να ψηφίσουν. Για τούτο, και πρέπει να γίνουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι, πρότεινε.

Στο θέμα της ακρίβειας, «κάποιος πρέπει να ελέγξει την κυβέρνηση για την αισχροκέρδεια», δήλωσε προσθέτοντας: «Το να μην μπορεί η μέση οικογένεια να ανταποκριθεί στα έξοδα του μήνα, είναι αποτυχία της πολιτικής που ασκείται επί δεκαετίες».

Ερωτηθείσα για τη νέα απόπειρα του Ηλία Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχώρησε στο εξής σχόλιο: «Η διαφήμιση που έχει γίνει σε όλη αυτήν την προσπάθεια και όλη αυτήν την πλευρά, εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Θεωρούμε ότι μονοπωλείται η δημόσια συζήτηση από πράγματα που δεν θα έπρεπε. Αυτό δείχνει και ένα πολιτικό σύστημα που κάπως το εξυπηρετεί αυτή η συζήτηση».

Κλείνοντας, επανέλαβε πως είναι «ευκαιρία για τον κόσμο να δει ένα εντελώς διαφορετικό υπόδειγμα αντιπολίτευσης».

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock