Επικαιρότητα

Ζωή Ράπτη: 55 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ψυχική Υγεία

Ειδικότερα, όπως τόνισε η υφυπουργός, 55 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν για τη δημιουργία νέων δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρων ημέρας και κινητών μονάδων που απευθύνονται στην υποστήριξη της τρίτης ηλικίας, ασθενών με άνοια – Alzheimer, με αυτισμό, παιδιών και εφήβων, εργαζομένων και του γενικού πληθυσμού, σε κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Η υφυπουργός, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση, για ζητήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, και ειδικότερα του Ψυχιατρικού Τομέα, καθώς και θέματα που αφορούν τη δημιουργία νέων υπηρεσιών ψυχικής υγείας που ενισχύουν το ΕΣΥ.

Επίσης, η υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Κέντρο Ημέρας «4 ΕΠΟΧΕΣ», τον Ξενώνα «Θάλεια», το Κέντρο Ημέρας «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥΣΩΝ» και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και είχε συνομιλία με τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα.

Τέλος, η υφυπουργός συναντήθηκε και με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα, με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και το Δήμαρχο Κατερίνης Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και συνομίλησε για την πάντα απαραίτητη συνεργασία τους με το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών που υποστηρίζουν την ψυχική υγεία των συμπολιτών μας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock