Κόσμος

Η Ρωσία κλείνει ξανά τον αγωγό Nord Stream 1 – Ενεργειακή «ασφυξία» απειλεί την Ευρώπη

Εν μέσω μίας μακράς παρτίδας ενεργειακού «πόκερ» που θέτει την Ευρώπη ενώπιον πρωτόγνωρων προκλήσεων, και ενώ το ρωσικό φυσικό αέριο ρέει ήδη με το «σταγονόμετρο», η Gazprom γνωστοποιεί ότι πρόκειται να «κλείσει» εκ νέου και επί τρεις ημέρες, τη στρόφιγγα του αγωγού Nord Stream 1 για «εργασίες συντήρησης».

Η επικείμενη διακοπή λειτουργίας του Nord Stream 1 έρχεται να διαταράξει περαιτέρω την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης, «υπενθυμίζοντας» τον ορατό κίνδυνο ακόμη και πλήρους διακοπής της ροής φυσικού αερίου εφόσον το ενδεχόμενο «ζυγιστεί» και κριθεί «επωφελές» από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι ο αγωγός Nord Stream 1 πρόκειται να διακόψει τη λειτουργία του από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη την ανάγκη συντήρησης του μόνου εναπομείναντος συμπιεστή αερίου. Οι ροές των 33 εκατ. κυβικών μέτρων ημερησίως κατόπιν θα επαναληφθούν, κατά την ανακοίνωση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock