Επικαιρότητα

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει διαχρονικά τους συνανθρώπους μας με αναπηρία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (03/12), απευθύνει έκκληση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα δικαιώματα και την ευημερία των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπολογίζεται ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο έχουν κάποιας μορφής αναπηρία.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πιστός στις Θεμελιώδεις Αρχές που διέπουν το Ερυθροσταυρικό Κίνημα, μέσα από τις Υπηρεσίες παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τα Προγράμματά του, υποστηρίζει την ίση πρόσβαση στην υγεία ευάλωτων κυρίως συνανθρώπων μας, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με αναπηρία και παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας στο σπίτι. Σε Ειδικά Σχολεία και Δομές φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία, τα οποία επισκέπτονται νοσηλευτές και εθελοντές του, φροντίζει για την ενδυνάμωση και ενίσχυση της ανθεκτικότητας των ατόμων αυτών, μέσω της ενημέρωσής τους σε θέματα που προάγουν την υγεία και προασπίζουν την ασφάλειά τους, όπως είναι ο Υγιεινός Τρόπος Ζωής, η Ατομική Υγιεινή και η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και στην Πρόληψη Ατυχημάτων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock