ΕνημέρωσηΟικονομία

Prodexpo North: Πώς θα επηρεάσει η κρίση στην Ουκρανία την ελληνική αγορά real estate

Την εκτίμηση ότι αν η κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία καταλαγιάσει μέσα στους επόμενους οκτώ- δέκα μήνες, τότε ο τομέας του real estate στην Ελλάδα θα μπορούσε να αποφύγει την πτώση και το «βούλιαγμα», διατύπωσε σήμερα, μιλώντας στο 5ο συνέδριο «Prodexpo North», στη Θεσσαλονίκη, ο ανώτερος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, Γεώργιος Κορμάς, διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate.

Αν αντίθετα, εκτίμησε, η κρίση επεκταθεί και υπάρξει διεθνώς «κατ’ ανάγκη ύφεση», τότε η Ελλάδα θα απολέσει το στρατηγικό πλεονέκτημα που διαθέτει σήμερα διεθνώς, καθώς αγορές ακινήτων πιο ώριμες από την ελληνική (όπως η γαλλική) θα ακολουθήσουν κι αυτές διορθωτική πορεία, με αποτέλεσμα να προκύψουν επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτές.

«Το real estate έχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, αντιδρά στις κρίσεις με time lag (χρονοκαθυστέρηση), της τάξης των οκτώ- δέκα μηνών, ανάλογα με το asset class (κατηγορία ακινήτου). Αν, λοιπόν, στο μεσοδιάστημα αυτό η κρίση καταλαγιάσει, αν είμαστε τυχεροί, θα αποφύγουμε την πτώση και το βούλιαγμα (…), θα υπάρχει μια γέφυρα ανάμεσα στο πριν και το μετά (…). Αν αντίθετα, μιλώντας για τη διεθνή κρίση, τα πράγματα δεν πάνε καλά και έχουμε μια κατ’ ανάγκη ύφεση, αυτό θα επηρεάσει την Ελλάδα, που πριν από τη ρωσο-ουκρανική κρίση ήταν hot spot για τους διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι την έβλεπαν ως (επενδυτικό) προορισμό με ομορφιά και ουσία (…). Κι αυτό διότι αν η κρίση συνεχιστεί, διορθωτική πορεία θα ακολουθήσουν και αγορές πιο ώριμες από τη δική μας, όπως αυτή της Γαλλίας, οπότε θα δημιουργηθούν επενδυτικές δυνατότητες και σε αυτές, με αποτέλεσμα να χαθεί το στρατηγικό πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Κορμάς, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Πεφάνη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger